Meridiana (2011) Vol. 70 PDF

No s’ha de confondre amb Bultaco Sherpa N ni amb Bultaco Sherpa S. Poc després, Francesc Xavier Bultó començà a organitzar a la seva finca familiar Sant Antoni de Cunit l’anomenat Trial de Sant Antoni, inspirat en les proves britàniques que havia descobert durant els seus múltiples viatges. Efectivament, a mitjan 1964 Bultó contactà amb Sammy Miller tot demanant-li que provés el prototipus meridiana (2011) Vol. 70 PDF’una nova moto. Hi ha dues versions sobre aquest fet: L’una afirma que Miller es personà a la botiga de Bultaco a l’Avinguda Meridiana de Barcelona.


Författare: .

Contiene contributi di: Alfio Mastropaolo, Rocco Sciarrone, Luciano Brancaccio, Vittorio Martene, Davide Pellegrino, Antonio Vesco, Vincenzo Emanuele, Giancarlo Minaldi, Roberto Foderà, Alberto Tulumello, Gabriele Licciardi, Andrea Panaccione.

Sigui com sigui, el fet és que Sammy Miller s’estigué l’estiu de 1964 a la finca Sant Antoni de Cunit, on provà el prototipus que li havia preparat Francesc Xavier Bultó a partir d’una Sherpa N. Acabades aquestes sessions, Sammy Miller afirmà que no es trobava a gust sobre aquella lleugeríssima moto de dos temps, mostrant-se refractari a signar amb la marca. Bultó, però, creia en la seva moto, així que aprofitant els seus contactes féu que li portessin del Regne Unit la famosa Ariel GOV 132 de Miller, amb la qual el nord-irlandès havia obtingut 500 victòries. Sammy Miller tornà tot seguit al Regne Unit per a disputar algunes proves més amb l’Ariel, però convençut que l’era de les quatre temps s’acabava.

1964, i al Nadal Miller l’estrenà en competició. A partir de 1966 l’expansió de la Sherpa T fou imparable, aconseguint més de 500 victòries i 30 campionats estatals en diversos països, fet que en disparà la demanda, arribant a vendre-se’n 20. Hi ha un abans i un després en el trial que queda marcat per aquell acord a la finca Sant Antoni. Amb la Sherpa T arribà la gran revolució i l’expansió internacional del trial, ja que per primera vegada es disposava de motos lleugeres, barates, divertides i eficients. Com a anècdota, durant la segona meitat de la dècada de 1960, al Regne Unit la Sherpa T es coneixia humorísticament com a La glàndula del mico, ja que allà hi havia aleshores una poció de moda que assegurava que rejovenia a qui en prenia. El mateix feia la Bultaco, ja que pilots retirats i massa grans per al trial tornaven, amb aquella moto, a fer coses abans impensables. Bernie Schreiber amb la Sherpa T cap a 1978.

Com a curiositat, la Sherpa T ostenta un rècord que probablement restarà imbatut per sempre més: el de major altitud assolida per una motocicleta pels seus propis mitjans a l’Himàlaia, concretament 5. Al llarg dels anys, la Sherpa T patí profundes transformacions per tal d’anar mantenint el seu lideratge tecnològic. 4 velocitats i 18 cv a 8. Una altra fita dins l’evolució d’aquesta moto fou l’any 1972, en què nasqué la Sherpa T 350, la primera moto de trial de dos temps a superar la tanca dels 300 cc, amb una cilindrada de 326,03 cc, cinc velocitats i 21 cv a 5. Aquesta moto donà un nou impuls al trial i aviat l’adoptaren els millors pilots de la disciplina. El motor de la primera Sherpa T derivava del de la Sherpa S de motocròs, i les seves innovacions principals eren la culata d’alumini amb aletes radials, l’engegada per volant magnètic FEMSA Var 125-4 i la seva suspensió anterior, fabricada per la mateixa Bultaco, que s’inspirava en la italiana Ceriani. Aquest model es conegué també com a Sherpa San Antonio per haver estat desenvolupat a la famosa finca dels Bultó.

La seva principal aportació era el nou motor de concepció més moderna i canvi de cinc velocitats. També desapareixia la característica culata radial i es milloraven suspensions, sistema elèctric i estètica, amb un nou dipòsit i selló. La tercera versió de la Sherpa T representà una fita important en l’evolució de la moto, la qual millorà en tots els aspectes, estètica inclosa. D’altra banda, el model 49 comença a oferir com a extra el cèlebre Kit Campió a partir de 1969, opció que ja a partir de 1971 s’incorporà de sèrie al nou model 80. Així doncs, malgrat que el motor i el xassís de la Sherpa T eren molt vàlids, la seva carrosseria havia esdevingut poc competitiva en comparació amb la Cota, i per aquest motiu Bultaco creà aquest conjunt d’accessoris que es podien muntar al model 49 fàcilment. Aquest model fou el primer a incorporar de sèrie el popular Kit Campió, motiu pel qual se’l conegué també com a Sherpa T “Kit Campió” o, simplement, “Kit”.

La versió de 1972 es conegué també com a Sherpa “Ignasi Bultó”, ja que el fill gran de Don Paco feia de pilot provador i a les seves motos sempre s’hi assajaven experiments tècnics que s’aplicaven després a la sèrie. El model 151 fou el darrer a incorporar el “Kit Campió” i presentava poques variacions pel que fa al model anterior, com ara el reforç del xassís, la fixació culata-xassís, un nou carter d’embragatge i un silenciador més eficaç amb una forma diferent a la part final. El 1975 Bultaco tornava a renovar estèticament la Sherpa T, tot desestimant el famós “Kit Campió” i tornant als inicis: dipòsit i plaques laterals per separat. Aquesta moto es conegué entre els afeccionats com a Sherpa “Manuel Soler” atès que el català participà activament en el seu desenvolupament.

El 1979, la moto es tornà a renovar estèticament, tot canviant el clàssic color vermell per un blau llampant, tant al dipòsit i plaques com als parafangs i fins i tot al xassís. Amb el motor pintat totalment de negre s’aconseguia un bonic contrast. Sherpa T es presentà al Saló de Barcelona de 1981. Barcelona: Editorial Hispano Europea, 1975, p. Bultaco UBW 677 – The Dan Shorey, Bultaco “Sherpa “N” 155 cc Trials Bike.

Mas Godayol 1980: Bultaco Sherpa T-350 p. In 1974 the Bultaco Sherpa T won every major Trials Championship in the world. El desafío abierto por el M. Producció Bultaco des de 1959 fins a 1981. Ignasi Comparativo a través del tiempo. Historia de Bultaco – Sherpa T Sammy Miller Mod.

Bassella: Fundació Museu de la Moto Mario Soler, agost 2011, p. Historia de Bultaco – Sherpa T 250 Mod. Museu de la Moto de Barcelona, 31-10-2014. Modelo Sherpa T 250 y 350. Barcelona: Editorial De Vecchi, SA, 1975, p.