Tangerine PDF

Please forward this error screen to sharedip-10718050243. Tangerine Dream is een Berlijnse elektronische muziekgroep, opgericht door Edgar Froese in 1967. De band is een van de pioniers in het elektronische genre. Het album Tangerine PDF Dream van de Britse band Kaleidoscope.


Författare: Ray Bradbury.

De band schopte het in 1968 tot een voorprogramma van Frank Zappa, destijds al een fenomeen. Dat kon echter niet verhinderen dat de band uiteen viel in maart 1969. Een tweede versie ontstond niet veel later als Froese en Schulze Conrad Schnitzler in de gelederen opnemen, Tangerine Dream ging toen echt van start. In 1971 is het exit Schroyder, die later wel even terug zou komen, Schroyder belandde later in de trancescene.

Peter Baumann uit amateurbandje “Burning Touch” kwam hem vervangen. The Virgin Years zouden een andere stijl laten horen, die ook uitmondde in een diversicatie binnen de elektronische muziek, de stroming New Age muziek begon op te komen, maar ook invloeden van de klassieke muziekstroming minimal music werden opgenomen. Er zouden er nog vele volgen. Baumann vertrok vanwege zijn financiële problemen en muzikale meningsverschillen. The Virgin Years komen tot een eind als het platenlabel onvoldoende geld ter beschikking stelt voor de opnamen van Hyperborea. Met livealbum Poland braken “The Blue Years aan”.

The Blue Years een verwijzing naar het blauwe imprint van Jive Records, hun toenmalige platenlabel. TD is gedurende die jaren populair als schrijvers van filmmuziek. Naast de reguliere uitgaven verschenen nogal wat soundtracks. Na Virgin kwamen nog een aantal perioden met stijlwisselingen in het leven van de band, die meer dan 80 albums op haar naam heeft staan en ongeveer net zoveel personeelswisselingen. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 18 sep 2018 om 11:25. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.